20J COMPTE ENRERE

14 d’abril, 2010

Resum de l'assemblea General del 9 d'abril

A continuació, el resum de l'assemblea celebrada al Casal de Barri Marianao, divendres 9 d’abril de 2010

Comença l’Assemblea aproximadament cap a les 20:25, hi assisteixen 69 persones.

1.- Aprovació de l’Acta de l’Assemblea anterior.

2.- En Ferran Cobo i en Miquel Salip fan una introducció per tal que la gent valori si realment Sant Boi Decideix! tira endavant i fem la consulta el 20 de juny.
- La Marta Miralles diu que SI, que s’hi ha d’anar al 20 de juny.
- L’Andrés Castro està preocupat per si no hi haurà prou gent per dur a terme totes les feines de la consulta.
- La Marta Miralles demana material per sortir al carrer i poder informar a la gent, s’endú alguns tríptics informatius i amb l’Andrés Castro es comenta que aquesta setmana que ve se li entregarà més material informatiu.
- La Sra. Sabaté comenta que això també passa a altres pobles, que la gent no coneix a les diferents plataformes fins que no falta ben poc per el dia de les eleccions.
- En Ferran Cobo reflexiona sobre les feines a fer aquests dies (vot anticipat, encartellar, buscar vots al mercat), totes aquestes coses serveixen per que la ciutadania ens conegui encara més.
- En Quim Guitart pregunta si les comissions creades han funcionat, i diu que s’han de fer coses per que la gent parli de nosaltres i sobretot pregunti què s’està fent a Sant Boi.
- En Joan Mañas diu que les comissions s’han de moure i han de donar més feina a la seva gent. Abandona la Comissió de Logística i passa a la de Voluntariat.
- En Josep Mª Comas diu que no s’arriba a la gent, s’ha de fer embustiatge.
- En Ferran Cobo recorda que per dur a terme totes aquestes idees calen diners.
- En Raül Font diu que podríem demanar ajuda a altres pobles, i en Ferran Cobo li aclareix que això es farà.
- L’Albert Pous considera que NO estem preparats per anar a la consulta del dia 20, diu que falta organització, que el tema de logística està verd, que els voluntaris no s’impliquen prou. Tant en Miquel Salip com en Ferran Cobo demostren que ells també estan amoïnats per aquets temes, però creuen que sí que s’ha de tirar endavant la consulta.
- En Ferran explica breument que s’ha trobat una escletxa en la Llei de Referèndums i que s’està mirant a veure si es podrà fer una recollida de signatures des de la Coordinadora Nacional.
- En Jordi Lahilla diu que s’ha de tirar en davant, que ara és precisament el moment i que si no ho fem ara no ho farem més endavant.
S’aprova que Sant Boi decideix! tiri endavant la consulta popular pel dia 20 de juny.

3.- En Josep Parés fa una mica de balanç econòmic, i comenta de nou que per tal de dur a terme la consulta es necessiten al voltant d’uns 8500€, ara per ara en tenim 2600€. Recorda a tothom que ha portat tiquets - bons d’ajut i demana que la gent en compri abans de marxar.
En el mateix torn, parla en Quim Guitart pel tema de Seguretat, comenta que s’ha fet un protocol, i s’han determinat les persones que es necessitaran per el dia de les votacions i pels diferents actes que es puguin dur a terme durant la campanya. S’ha fet un organigrama de seguretat. Necessiten unes 3 persones per col•legi electoral, en total unes 30 persones si hi ha 10 locals a cobrir.

4.-Intervé en Miquel Salip i comenta que s’han creat varies subcomissions:
- Comerços. Que ja estan funcionant , i que demanen material per poder penjar a les seves botigues. La Teresa Alegret recorda que en la reunió de Comerciants, es va demanar de fer un cartell del tipus JA SAPS QUÈ PASSA A SANT BOI EL 20 DE JUNY??. L’Amadeu Alemany contesta que s’està treballant en aquesta mena de cartells.
- Instituts. Intervé la Clara Cobo explicant que ja han contactat amb els centres i estan a l’espera de que els autoritzin anar als instituts a explicar al jovent què es la Consulta Popular, portaran una urna de vot per tal que, un cop explicat tot, els majors de 16 anys puguin votar si així ho volen.
- Carrer (porta a porta). La gent demostra que no els agrada haver de fer un porta a porta i es suggereixen diferents idees. La Montserrat Fontanet proposa fer un escrit al Viure Sant Boi, doncs aquesta revista arriba a totes les cases i la gent normalment s’ho llegeix. El Jordi Lahilla diu que haurien de ser els partits polítics que van donar suport a la Moció els que facin l’escrit, l’Enric García comenta que això ja està fet. S’ha dit de fer trucades a la gent per informar de les Consultes, però en Dani Carrillo comenta que a cap de nosaltres ens agrada que ens empipin a les nits, que nosaltres no anem a vendre tarifes d’Internet ni telefonia mòbil, i que ens poden titllar de pesats si ho fem així. En David Deosdad està completament en desacord en trucar a la gent de Sant Boi per informar, no és la millor manera de donar-nos a conèixer.
- Entitats. Es demana gent per visitar a les Entitats i es parli amb elles, tant per que donin suport i s’adhereixen, com per que aportin diners a la Consulta. També es demanarà que les Entitats facin que els seus associats s’impliquin.
- Immigració. Només hi ha dues persones apuntades en aquesta subcomissió, i es una de les més importants, donat que el vot dels nou vinguts farà que s’incrementi la participació, aquí hi ha molta feina a fer.
Es ratifica el Cap de Campanya, que serà en Miquel Salip.

5.- Queda ratificada la Junta Electoral, que està formada per:
- Joan Jordana.
- Xavier Bernal.
- Francesc Montagut.

6.- Voluntariat fa la seva exposició de calendari i formació. Intervenen la Lourdes Escardívol i l’Andrés Castro.
La Lourdes Escardívol comenta que es farà un seguiment via telèfon de tota la gent apuntada a voluntariat, per tal d’aclarir en quin moment es pot comptar amb ells, saber de quins barris són per tal de poder organitzar els grups de treball, etc... S’explica que s’ha fet un calendari amb tota una sèrie d’activitats a fer des de St. Jordi i fins el dia 20 de Juny, aquest calendari es penjarà a la web i s’anirà actualitzant per tal que tothom n’estigui informat.
L’Andrés Castro comenta que disposem d’un local al C/ Lluis Castells on es farà el Vot Anticipat, i demana gent per poder-hi estar a les tardes des del dia de Sant Jordi en endavant.
Al final de l’Assemblea la Lourdes i l’Andrés recullen dades, noms i contactes de gent que s’ofereix per estar fent el vot anticipat.
- En Toni Babia demana com serà l’urna del vot anticipat, si serà de cartró o serà de debò. La Lourdes li aclareix que serà de debò, una urna com déu mana.
- En Toni Babia es queixa de la Comissió de Comunicacions no s’han reunit gaire i no té gens clar quina és la feina que ha de fer aquesta comissió. Li respon l’Herminio que es reuneixen en els propers dies.

S’acaba l’Assemblea cap a les 21:50 aproximadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2009 santboidecideix.cat. . WP Masterplan Adaptat per:Josep Maria Comas