20J COMPTE ENRERE

29 de gener, 2010

Moció de suport municipal

Aquest matí hem entrat al registre municipal, amb còpia a tots els grups municipals, una carta de presentació i una moció de suport a la celebració d'una consulta a Sant Boi.

Us adjuntem el text de la moció, que esperem que compti amb un ampli suport del Ple de l'Ajuntament, que se celebrarà el proper dia 15 de febrer i, en el qual, un dels nostres tres portaveus demanarà la paraula per a explicar els nostres objectius.

----------------------------------------

MOCIÓ DE SUPORT A LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

El passat dia 13 de setembre els ciutadans d’Arenys de Munt (Maresme) van poder participar en una consulta popular sobre la independència, fet que es produïa per primera vegada en un municipi català. Més tard, el 13 de desembre 167 municipis més van organitzar simultàniament la Consulta sobre la Independència.

La consulta es va celebrar en un clima festiu i sense cap tipus d’incidència, demostrant així el grau de maduresa de la societat catalana i que la ciutadania del nostre país té assumit el dret a decidir, alhora que el seu exercici no ha de comportar cap de tipus de conflictivitat social.

Vist doncs que aquestes experiències han estat reeixides bàsicament per dos factors molt importants, primer, la implicació de les entitats cíviques i socials, i segon la complicitat i unitat de la majoria de les forces polítiques, pensem que cal continuar aquest procés de consultes populars en més municipis catalans.

Malgrat que els governs locals no podem convocar consultes populars sobre matèries que sobrepassin l’àmbit de les competències municipals, és evident que no podem restar sense actuar davant de temes que són d’interès general de la població, igualment com hem fet els ajuntaments durant molts anys en moltes matèries que no eren de competència municipal.

Finalment, cal tenir en compte que el 14 de gener es va constituir oficialment la Coordinadora Sant Boi decideix!, que agrupa diverses persones i entitats, amb l’objectiu d’organitzar una consulta sobre la independència a la nostra ciutat.

Atès tot allò exposat anteriorment, el ple de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, acorda el següent:

Primer.- Felicitar tots els municipis i els seus ciutadans que han organitzat la Consulta sobre la Independència per la demostració de civisme i democràcia participativa que han dut a terme, convertint la consulta popular en una festa, i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.

Segon.- Donar suport a la iniciativa que ha sorgit des de la societat civil de la nostra ciutat, agrupada sota el nom de Sant Boi decideix!, per a la celebració de la consulta popular sobre la independència.

Tercer.- Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya i als portaveus dels diferents grups amb representació a la cambra, a la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència i a l’entitat Decidim.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2009 santboidecideix.cat. . WP Masterplan Adaptat per:Josep Maria Comas